Nevermind-levyn kansikuvassa esiintynyt Spencer Elden haastaa Nirvanan jäsenet oikeuteen

25.8.2021 09:40

Hämmentävää huomenta, hyvät lukijat! Aamu alkaa yllättävällä uutisella, kun useiden medialähteiden mukaan Nirvanan ikonisen Nevermind-kansikuvan vauva, nyttemmin 30-vuotiaaksi varttunut Spencer Elden haastaa bändin elossa olevat jäsenet Dave Grohlin ja Krist Novoselicin sekä Kurt Cobainin perikunnan oikeuteen tämän nimenomaisen kansikuvan vuoksi. Aiheesta kertovat muun muassa Pitchfork ja TMZ.

Kanteen mukaan levyn kansikuvassa rikottiin lapsipornoon ja lasten hyväksikäyttöön liittyviä liittovaltion lakeja. Elden sanoo kuvan aiheuttaneen hänelle loppuiäksi vahinkoa, ja hän kiistää vanhempiensa antaneen lupaa käytää moista kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. Elden vaatii korvauksia ja tahtoo, että kansikuvan käyttäminen lopetettaisiin.

Elden on ollut vanhemmalla iällä usein julkisuudessa Nevermindin tiimoilta. Hän on muun muassa julkaissut kuvasta päivitettyjä versioita, joissa hän poseeraa samaan tapaan kuin vauvana vuonna 1991. Viime aikoina Elden on kuitenkin kertonut haastatteluissa tulleensa kuvan suhteen toisiin ajatuksiin. ”Se ottaa minua päähän aika lailla, rehellisesti sanoen”, Elden kertoi australialaisen CQ-lehden haastattelussa vuonna 2016.

Lisää luettavaa