Nightwishin ja Pagan’s Mindin muusikot paiskaavat kättä – Northward julkaisi ensimmäisen singlensä

Jo vuonna 2007 alkusysäyksen saanut projekti konkretisoituu syksyllä ilmestyvän esikoislevynsä myötä.
24.8.2018 14:31

Nightwish-laulaja Floor Jansen ja Pagan’s Mind -kitaristi Jørn Viggo Lofstad tapasivat ensimmäistä kertaa vuonna 2007 Progpower-festivaaleilla, jossa duo esitti spontaanin setin lainakappaleita. Tuona hetkenä annettiin lähtölaukaus yhteiselle projektille, joka kantaa nimeä Northward ja joka julkaisee esikoisalbuminsa kuluvana syksynä.

Ensimmäisenä maistiaisena on tänään julkaistu single While Love Died sekä kappaleeseen tehty Ville Lipiäisen ohjaama musiikkivideo. Katso pätkä tuosta yläpuolelta.

Jo vuonna 2008 sävelletystä materiaalista kootun levyn on tuottanut Jacob Hansen (Volbeat) ja ydinkaksikon lisäksi levyllä musisoivat Pagan’s Mindista tutut Ronny Tegner, Jango Nilsen ja Stian Kristoffersen sekä TNT-basisti Morty Black. Levyllä on lisäksi Floorin ja tämän Irene-siskon duetto Drifting Islands.

”Musiikki on melodista, mutta perseitä potkivaa rokkia. Makeita riffejä, hyviä melodioita ja tyylikkäitä sovituksia. Haluaisimme kutsua sitä yksinkertaisesti ’hyväksi musiikiksi’”, Floor Jansen kommentoi 19. lokakuuta julkaistavasta debyytistä.

Lisää luettavaa