Niin, miltähän näyttää black metalin ”pyhimmässä” paikassa tänään?

Tapahtuipa Norjassa 1990-luvun alussa sellaista, että tuolloin vielä hengissä ollut Mayhem-kitaristi Øystein ”Euronymous” Aarseth perusti Osloon Helvete-levykaupan, joka toimi myös Deathlike Silence Productions -levylafkan keskuspaikkansa.

Puoti, ja sen alakerrassa ollut kellari, toimivat pienen, mutta (moninkin tavoin) aktiivisen black metal -yhteisön kokoontumispaikkana. Kulmilla näkyi Euronymousin (ja muiden Mayhem-muusikoiden) lisäksi muun muassa Emperorin ja Darkthronen jäseniä. Norjan länsirannikoltakin tuli vieraita, muun muassa Varg Vikernesin muodossa.

Kun edellä mainittu pisti Euronymousin päiviltä, myös Helvete oli menneen talven lumia.

Mutta paikkaa ei ole unohdettu – eikä tätä menoa unohdetakaan. Nykyään samassa osoitteessa toimii Neseblod Records -kauppa, ja melkoinen puotihan se onkin. Kaupassa on tuhansia ja tuhansia artikkeleita, eivätkä läheskään kaikki esillä olevat harvinaiset levyt (ja muut esineet) ole edes myynnissä. Paikka toimii toisin sanoen myös norjalaisen black metalin epävirallisena museona.

Meillä on tarjota video, josta voi katsoa, millaista ”meininkiä” on  nykyään tarjolla osoitteessa Schweigaards gate 56.

Pätkä loppuu Neseblod-kaupan alakertaan, jonka seinällä on edelleen nähtävillä Euronymousin ja kumppaneiden raapustama teksti ”black metal”. Tässä kellarissa punottiin aikoinaan juoni jos toinenkin…

Niin, se video on täällä.