Artisti: Mayhem

Millaista on kiertää Guns N’ Rosesin, Rainbow’n tai System of a Downin kanssa? Suomalaiset keikka-ammattilaiset kertovat

Suomalainen musiikkivienti on saavuttanut mittavaa menestystä koko vuosituhannen ajan. Samalla kun kirkkaat parrasvalot ovat kohdistuneet Nightwishiin, HIMiin, Children Of Bodomiin ja moneen muuhun, täkäläiset maailmallakin arvostetut valo- ja äänialan huippuammattilaiset ovat saaneet tehdä reissutöitä kaikessa rauhassa. Tässä tarinassa kansainvälisestä matkastaan kertovat Anne Weckström, Paavo Kurkela, Ari Arvola ja Pasi Hara. Heidän ammattitaitoonsa ovat vuosien saatossa luottaneet muun muassa Guns N’ Roses, System Of A Down, Tool, Mayhem, Carcass, Ritchie Blackmore’s Rainbow, Arch Enemy ja Sabaton.

Mayhem-basistilta kylmäävä paljastus: oli itse aikeissa tappaa Varg Vikernesin murhaaman kitaristin

Metallimaailman yksi pahamaineisimmista tapahtumasarjoista sai alkunsa, kun Dead-nimellä tunnettu Mayhem-solisti Per Yngve Ohlin tappoi itsensä 8. huhtikuuta 1991. Yhtyeen kitaristi Øystein ”Euronymous” Aarseth löysi ruumiin ensimmäisenä ja otti siitä kuvia, joita käytettiin myöhemmin Mayhemin live bootleg-kokoelma Dawn of the Black Heartsin kannessa.