Nuorena nukkuneen Power Trip -laulajan kuolinsyy selvisi – yliannostus vei tämänkin muusikon

26.5.2021 09:42

Thrash metal -yhtye Power Trip oli varsin kovassa nousussa aina viime vuoden elokuuhun asti, kun yhtyeen laulaja Riley Gale kuoli yllättäen 34-vuotiaana. Uutinen parhaassa iässä olleen muusikon menehtymisestä otettiin järkyttyneenä vastaan musiikkimaailmassa. Nyt muun muassa NME kertoo, että Galen kuolinsyy on julkistettu, ja surullisen tarpeeton tragedia tämäkin näyttää olleen.

NME:n mukaan ruumiinavauksessa selvisi, että Gale kuoli tapaturmaisesti fentanyylin yliannostukseen. Mies kärsi siis saman kohtalon kuin esimerkiksi Prince. Päihdelinkki-sivuston mukaan fentanyyli on erittäin voimakas mutta lyhytvaikutteinen opioidi, jonka arvellaan olevan jopa 75–100 kertaa morfiinia voimakkaampaa. Suomessa fentanyyliä käytetään reseptilääkkeenä etenkin vaikean kivun hoidossa.

Gale kuoli 25. elokuuta 2021. Power Trip on ilmeisesti vielä olemassa, vaikka uutta laulajaa yhtye ei ole vielä kiinnittänyt. Maaliskuussa bändin kitaristit nähtiin vierailijoia Obituaryn livestriimissä esittämässä isäntien kanssa Power Tripin Executioner’s Tax (Swing of the Axe) -biisiä.

Lisää luettavaa