Nyt näyttää pahasti siltä, ettei Rushia nähdä enää Suomessa keikalla

Tätä Rushin ystävät ovat pelänneet. 63-vuotiaan rumpalin Neil Peartin vointi on tällä hetkellä niin kehno, ettei progejättiläinen voi enää tehdä suuria kiertueita. Koko yhtyeen tulevaisuus näyttää nyt epävarmalta.

Peart sanoi jo viime joulukuussa Drumhead Magazinen haastattelussa, että on käytännössä siirtynyt eläkkeelle. ”Ei minulle tuota tuskaa ymmärtää, että aivan kuten urheilijoillakin, ennen pitkää tulee aika vetäytyä pelistä”, Peart muotoili tuolloin.

Nyt Rolling Stonelle antamassaan haastattelussa kitaristi Alex Lifeson sanoo, että viime kesänä päättynyt R40-kiertue oli viimeinen Rush-rundi. Lifeson ja basisti Geddy Lee jatkaisivat mielellään, mutta Peartin kunto ei kestä.

– Hänen olkapäitään särki, hänen käsiää särki, samoin kyynärpäitä, jalkoja, kaikkea, Lifeson kertoo Peartin voinnista R40-kiertueella.

– Hän ei halunnut antaa itsestään yhtään vähempää kuin 100 prosenttia, ja viime kiertueella hänen oli yhä vaikeampi yltää siihen. Joten ymmärrän kyllä, kaiken tämän huomioon ottaen. Olen pettynyt ja uskon Geddy Leenkin olevan pettynyt, ja meistä olisi mahtavaa jatkaa kiertuetta vielä vähän pitempään, mutta se on nyt ohi.

Joten mitä seuraavaksi? Rush ei aio lopettaa tyystin, vaan yhtye saattaa äänittää edelleen uutta musiikkia. Keikkailuakaan ei välttämättä tarvitse lopettaa kokonaan, vaan yhtye voisi tehdä yksittäisiä keikkoja tai pikkurundeja.

Se on sitten hyvinkin epävarmaa, voisivatko nuo pikkurundit tuoda kanadalaisorkesteria kaukaiseen Suomeen saakka. Mikäli näin ei käy, vuoden 2013 Hartwall-areenan keikka jäi yhtyeen viimeiseksi Suomen-esiintymiseksi.