Nyt näyttää siltä, että Jyväskylän Lutakossa nähdään kesällä eräs sangen tervetullut yllätysesiintyminen

12.4.2016 11:49

Jyväskylän elävän musiikin yhdistyksen sivuille on ilmaantunut huomionarvoinen tiedote. Ja se kuuluu näin:

Tanssisali Lutakko vetäytyy perinteisesti kesätauolle toukokuun klubikeikkojen jälkeen. Toisinaan kesätauko saatetaan kuitenkin katkaista erityisen hyvästä syystä. Viime vuonna erityisen hyvä syy oli HIM ja tänä vuonna Liiton Miehet, joka nousee Lutakon lavalle lauantaina 18. kesäkuuta.

Jyväskyläläinen raskasta suomenkielistä rockmusiikkia soittava Liiton Miehet on aiemmin esiintynyt vain yhden kerran, Helsingin Tavastia-klubilla huhtikuussa 2009. Nyt bändi debytoi kotikaupunkinsa ykkösklubilla kitaristi Jarkko ’Peto’ Salmen 40-vuotissyntymäpäiväjuhlan kunniaksi. Yhtye on perustettu vuonna 1996, joten samalla juhlitaan yhtyeen 20-vuotista olemassaoloa.

Siis mikä Liiton miehet? Voisiko olla mahdollista, että kysymyksessä olisi juhlakalu Jarkko Petosalmen vanha yhtye nimeltä Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus? Siis se Trio Niskalaukaus, joka perustettiin vuonna 1996 ja viettää näin olleen kaksikymppisiään?

Jelmun keikkabuukkaaja Raine Pulkkinen on aiheesta toistaiseksi vaitonainen.

Esiintyykö Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus kesäkuussa Lutakossa, Raine Pulkkinen?

”Meillä esiintyy Liiton miehet, kuten verkkosivuilla on ilmoitettu.”

Entä voisiko Liiton miehillä olla jotain tekemistä tämän toisen parikymppisiään viettävän kotimaisen metalliyhtyeen kanssa?

”Kyllä siinä jotain tuttua saattaa olla. Ainakin liput ovat menneet kuin kuumille kiville. Niitä tosin on luultavasti tulossa jossain vaiheessa vähän lisää, kun vieraslistan pituus ja muut yksityiskohdat selviävät. Kannattaa siis pitää lipputilannetta silmällä, jos haluaa paikalle.”

Soundi tavoitti myös Timo Rautiaisen, mutta tämä ei kiireittensa keskellä ehtinyt kauaa rupatella. ”En kommentoi”, Rautiainen hymähti vastaukseksi kysymykseen Trio Niskalaukauksen paluusta.

Mikäli tältä pohjalta haluaa lähteä tutkimaan, kuka se Lutakossa oikein konsertoi, liput kustantavat 8 euroa (Jelmun jäsenille 5 euroa) ja ennakkoon niitä myy Tiketti. Siis myy, mikäli lisälippuja löytyy vielä.

Lisää luettavaa