Nyt on kova: Jyrki69 vetää biisin Glenn Danzigin bändin kanssa!

27.1.2023 12:24

Amerikkalaismuusikko Steve Zing on pistänyt pystyyn uuden yhtyeen nimeltään BLAK29. Ja jos Zingin nimi ei heti herätä isompaa ”ahaa-elämystä”, niin kannattaa tutkia horror punk -pioneerin CV:tä, josta löytyvät muun muassa nimet Samhain, The Undead ja Danzig.

BLAK29 julkaisee The Waiting -albumin maaliskuun alussa, ja yhtye esittelee nyt tulevaa Destroyer-singlellä. Suomalaisittain kappale on vähintäänkin huomionarvoinen, sillä laulajana kuullaan Jyrki69:a, joka jakaa biisin solistin tontin Zingin kanssa.

Mainittua huomionarvoa lisää toki se, että Zingin lisäksi Destroyerissa soittavat kitaristi Tommy Victor ja rumpali Johnny Kelly. Ja kun muistetaan se, että Zing soittaa Danzig-yhtyeessä bassoa, niin kyseessähän on siis Danzigin bändi – laulajanaan Jyrki69.

”Nähtiin Prong joskus CBGB:sillä 1980-luvun lopulla, ja Tommy Victoriin on tullut törmättyä vuosien varrella. Siinä sitten Steve Zing on kanssa tullut Danzig-hommien kautta tutuksi. Yksi päivä tuli Steveltä mailia, että vedätkö parit vierailut hänen soolobändin levylleen, jossa siis soittavat kaikki muut Danzigin bändistä. Glenn on puolestaan tehnyt levyn kansilogon. Hienoa tehdä rockia hyvässä seurassa. Niin, olen siis mukana tällä Kinks-cover Destroyerilla sekä Long Cool Womanissa, joka taas on The Hollies -laina. Synkkä rokkilevy tulossa!” Jyrki69 kertoo.

EDIT 13:05: Lisätty Jyrki69:n kommentti.

Lisää luettavaa