Nyt tärähtää! Otahan haltuun HIM- ja Amorphis-muusikoiden uusi yhtye

Flat Earth

Eikö nimi Flat Earth vielä soita hälytyskellojasi? No, ei hätää, tämän jälkeen se soittaa.

Flat Earth on uusi helsinkiläisbändi, jonka muodostavat muun muassa HIMissä vaikuttaneet kitaristi Mikko ”Linde” Lindström ja rumpali Mika ”Gas” Karppinen, Amorphisin riveissä mainetekoihin yltänyt basisti Niclas Etelävuori ja Polanski-yhtyeen laulaja Anttoni ”Anthony” Pikkarainen.

– Jos minulta kysytään niin ryhmästämme löytyy yllin kyllin vapautunutta soitto-osaamista, mieleen painuvaa karismaa ja syvää rakkautta omilla taajuuksilla liikkuvaa musiikkiamme kohtaan, kuvailee Etelävuori.

Niin, millaiselta Flat Earth oikein kuulostaa?

– Musiikilliset tienviittamme osoittavat vaihtoehtorockin kultaisiin vuosiin ja kumartavat kohteliaasti raskaan rockin esi-isille, unohtamatta joitakin hyppysellisiä haikeaa psykedeliaa. Keitoksestamme löytyy myös dynamiikkaa, melodiaa ja melankoliaa. Flat Earth soundaa yhtä aikaa kauniilta ja karhealta.

Milloin pääsemme kuulemaan musiikillisia näytteitä?

– Työskentelemme parhaillaan debyyttialbumimme kimpussa, jonka kätilönä toimii vanha rikoskumppanimme, studioguru Hiili Hiilesmaa (Sentenced, Apocalyptica, HIM). En lupaa vielä mitään tarkempaa ajankohtaa, mutta ei hätää: kuulette meistä vielä paljon!

Flat Earth, jonka Facebook-sivu löytyy täältä, on myös käynnistänyt joukkorahoituskampanjan tulevan pitkäsoittonsa tiimoilta. Aiheesta löytyy runsaasti lisätietoja täältä.