Nyysikö Machine Head uutuuskappaleensa riffin suoraan Devin Townsendiltä? – Metalin monitoimimies ei itse ole väitteistä moksiskaan

Devin Townsend suhtautuu omaan rentoon tyyliinsä väitteisiin, joiden mukaan Machine Headin uutuuskappale plagioisi miehen vanhempaa tuotantoa.
19.11.2017 20:17

Yhdysvaltalainen Machine Head julkaisi vastikään uuden Beyond the Pale -nimisen kappaleen ensi tammikuussa ilmestyvältä Catharsis-albumiltaan. Tarkkakorvaisimmat huomasivat nopeasti biisin avaavan riffin muistuttavan vahvasti Strapping Young Ladin vuonna 2005 julkaistun Love?-kappaleen vastaavaa. Samankaltaisuus on ehtinyt herätellä runsaasti parran pärinää yhtyeiden fanien keskuudessa, mutta plagioinnin kohteeksi väitetysti joutuneen orkesterin voimahahmo Devin Townsend ei tuntuisi olevan asiasta moksiskaan.

”Ihmisille, jotka kyselevät minulta riffien samankaltaisuuksista: minulla ei ole aiheesta oikein mielipidettä. Olen koko urani kirjoitellut joiltakin muilta kuulostavia riffejä”, mies toteaa Twitterissä julkaisemassa viestissään ja jatkaa seuraavassa: ”Olen käyttänyt kokonaisia teemoja muilta levyiltä, elokuvilta ja soundtrackeilta. Taide on kokemustesi muodostama kollaasi, jossa otat paloja sieltä täältä ja järjestelet ne uudelleen.”

”Parasta Machine Headin uuden biisin vertailussa Loveen on se, että käytännössä pöllin SYL:n yhden kappaleen kertosäkeen tästä biisistä”, Towndsend kirjoittaa kolmannessa aiheen tiimoilta julkaisemassaan twiitissä, liittäen mukaan linkin Yesin City Of Loveen. ”Tapasin [Yesin] Jon Andersonin kerran ja kerroin hänelle asiasta. Hänestä se oli melko hauskaa”, mies päättää.

Tästäpä sitten vielä vertailemaan:

Lisää luettavaa