Ohoh, helvetti ei jäätynyt, mutta muuttui vihreäksi! – Riitaisat punklegendat viimeinkin yhdessä

Muun muassa Metallicaan kovan vaikutuksen aikoinaan tehnyt amerikkalainen punksuuruus Misfits hajosi vuonna 1983. Samalla alkoi laulaja Glenn Danzigin, basisti Jerry Onlyn ja (järjettömässä kunnossa nykyään olevan) kitaristi Doyle Wolfgang Von Frankensteinin riitaisa jääkausi.

Tai no, tarkemmin sanottuna erimielisyyksissä ovat olleet Danzig ja Only, jotka ovat kiistelleet mistä milloinkin. Viime vuosina väännöt ovat johtaneet lakitupaan asti, sillä laulaja ja basisti ovat tapelleet ankarasti muun muassa siitä, kuka omistaa oikeudet Misfitsin nimellä kaupattaviin paitoihin ja muihin myyntiartikkeleihin.

Alkuperäisen Misfitsin paluu ei siis ole näyttänyt mitenkään kovin selvältä asialta, vaikka Only sanoikin esimerkiksi vuonna 2014 seuraavasti:

– Jos Glenn jättää kaiken sen paskan taakseen, Misfitsin paluu on mahdollinen.

”Kaikella paskalla” Only viittaa solistin ”pimeään puoleen” ja ”paholaisen palvontaan”. Absolutistina tunnettu basistihan on ollut uskossa jo vuosien ajan. (Onlyn haastattelu löytyy täältä).

Jaa-a, haastavalta kuulostavasta tilanteesta huolimatta muusikot ovat nyt saaneet ainakin jonkinlaisen sovun aikaiseksi, sillä klassinen Misfits-kokoonpano esiintyy Riot Fest -tapahtumassa Chicagossa ja Denverissä syyskuussa.

Tästä sitten vähän tunnelmaa: