Artisti: Misfits

Miten lähtee Michael Monroelta Misfitsin tuotanto? Helsingissä kuultiin hiljattain jotain erityistä

Michael Monroe joutui muiden mukana perumaan loput maaliskuulle sovitut keikkansa, mutta ainakin mies ennätti 6.3. esiintymään akustisesti Helsingin On the Rocksissa. Siellä yleisölle tarjottiin cover-esitys, jota Monroen aikaisemmilla keikoilla ei ainakaan nettitietojen perusteella ole juuri kuultu: uusi tulkinta Misfitsin vuonna 1979 levyttämästä Horror Business -rämistelystä. Valpas katsoja myös onnistui taltioimaan esityksen, joten tarkasta yläpuolelta, miten show eteni!

Punk’s not dead tai jotain sinne päin: kiinnostaisiko ostaa Misfits-takki tuhannella dollarilla?

Punkkia kansalle, joka pimeydessä vaeltaa. Misfitsin pääkallologo on yksi rockmaailman tunnistettavimmista ilmestyksistä, ja nyt vanhan irvistelijän voi löytää hivenen hienommistakin vaatteista. Misfits nimittäin ryhtyi yhteistyöhön palkitun muotisuunnittelijan John Varvatosin kanssa, ja tämän suunnittelemat hepeneet ovat vähän eri lajia kuin tavallisten kuolevaisten t-paidat ja sellaiset.

Glenn Danzig ja Jerry Only yhtaikaa lavalla – näissä merkeissä kulki Misfitsin viimeinen reunion-keikka

Lauantaina saattoi päättyä eräs punkrockin tärkeimmistä ja kivuliaimmista yhteistyökuvioista. Misfits-muusikot Glenn Danzig ja Jerry Only keskittyivät vuosikymmenten ajan riitelemiseen ja oikeistaisteluihin, kunnes kolme vuotta sitten kaksikko ilmoitti sopineensa riitansa ainakin siinä määrin, että pystyivät nousemaan yhtaikaa lavalle. Koko maailman suureksi hämmästykseksi Misfitsin alkuperäinen kolmikko (mukana kitaristi Doyle Wolfgang von Frankenstein) esiintyi vuoden 2016 Riot Festissä Yhdysvalloissa, ja perään julkistettiin vielä lisääkin reunion-keikkoja.

Glenn Danzigilla on huonoja uutisia Misfitsin ystäville – reunion tuskin kestää kovin pitkään

Musiikkimaailma hämmästyi, kun Misfits-maestrot Glenn Danzig ja Jerry Only ilmoittivat vuonna 2016, että kaksikon vanha yhtye palaisi reunion-hengessä keikkalavoille. Tämä oli sikäli häkellyttävää, että Danzig ja Only ovat riidelleet vuosien mittaan katkerasti milloin mistäkin asiasta, eikä monikaan uskonut herrojen mahtuvan enää samalle lavalle.