”Olen hänen täysipäiväinen hoitajansa” – Sex Pistols -legenda John Lydon avautuu vaimonsa heikentyneestä terveydentilasta

11.6.2020 21:46

Entinen Sex Pistols -solisti John Lydon paljasti viime vuonna vaimonsa Nora Forsterin sairastuneen Alzheimerin tautiin. Nyt sairaus edennyt siihen pisteeseen, että Lydon hoitaa puolisoaan kokopäiväisesti.

Pariskunta meni naimisiin vuonna 1979, ja Lydon oli isäpuoli vuonna 2010 menehtyneelle The Slits -laulaja Ari Upille.

”Noralla on Alzheimer…”, Lydon kertoo Mirrorille. ”Olen hänen täysipäiväinen hoitajansa enkä anna kenekään sekoittaa hänen päätään.”

”Minulle se todellinen ihminen on edelleen siellä”, mies jatkaa. ”Rakastamani henkilö on päivän jokaisen minuutin kanssani ja se on elämääni. On valitettavaa, että hän unohtelee asioita, mutta emmekös me kaikki?”

Lydon vertaa Forsterin tilaa haastattelussa ”pysyvään krapulaan”.

”Se menee pahemmaksi ja pahemmaksi, aivot varastoivat vähemmän ja vähemmän muistoja, kunnes yhtäkkiä jotkin häviävät kokonaan.”

Lydon kertoo pariskunnan hakeneen Forsterille apua alojensa absoluuttisilta huipuilta.

”On melko ihmeellistä, että kalliit asiantuntijat sanovat olevansa vaikuttuneita siitä, ettei hän koskaan unohda minua”, Lydon sanoo. ”Olemme jatkuvasti yhdessä, eikä se katoa mihinkään.”

”Miksi maksaa ammattilaisille, kun viesti on mielestäni se, että vähän rakkautta riittää pitkälle”, mies jatkaa.

Lydon lisää, ettei aio sijoittaa vaimoaan hoitokotiin, vasinkaan näin koronaviruspandemian aikaan.

”Olen eristyksissä joka tapauksessa, koska olen hänen hoitajansa. Minun ei tarvitse mennä ulos ja seurustella persläpien kanssa.”

Lisää luettavaa