”Olen kusessa” – Sex Pistols -laulaja John Lydon kertoo olevansa puilla paljailla

Joshua Bratt / Alamy / AOP

Voi John Lydon -parkaa. The Sex Pistols -laulaja on viihtynyt tänä vuonna otsikoissa Danny Boylen ohjaaman Pistol-sarjan tiimoilta – tai tarkemmin ottaen siksi, että hän on heittänyt kapuloita produktion rattaisiin vähän joka välissä. Eikä siitä seurannut lopulta hänellekään mitään hyvää.

Johnny Rottenina bändinsä yhteydessä parhaiten tunnettu muusikko halusi kieltää Sex Pistolsin kappaleiden käytön Boylen sarjassa, mikä johti oikeustaisteluun Lydonin sekä miehen entisten bänditovereiden Steve Jonesin ja Paul Cookin välillä. Yhtye oli sopinut aikaisemmin, ettei kukaan bändin jäsen voisi yksin estää enemmistön voimin tehtyä päätöstä kokoonpanon musiikin lisensoimisesta, ja tämän sopimuksen vuoksi Jones ja Cook selvisivät jupakasta voittajina.

Nyt Lydon kommentoi päätöstä Telegraphin haastattelussa, eikä mies ole oikeuden päätökseen tyytyväinen. Lydon ilmoittaa jopa olevansa oikeusväännön jäljiltä rahaton mies. Asiasta kertoo myös Consequence.

”Minulla ei ole enää säästöjä, ei lainarahaa, ei eläkettä. Minulla ei ole mitään. Olen kusessa, ja minut on jyrätty ties kuinka monella eri tavalla. Olen taloudellisesti raunioina”, Lydon sanoo haastattelussa.

”Koko tämä hämmennyksen hyökyaalto on kustantanut minulle miljoonia. Tämä oli häijy, katala hyökkäys, enkä olisi uskonut Steven, Paulin ja Glenin olevan näin pahoja ihmisiä. Emme edes koskaan istuneet alas ja keskustelleet asiasta.”

Kaiken julkisuuteen tulleen tiedon valossa tulee kyllä mieleen, että aivan ensimmäiseksi Lydon voisi katsoa peiliin, jos haluaa syyttää ongelmistaan jotakuta. Tuomari Sir Anthony Mann totesi päätöksessään, että Lydonin on täytynyt tietää yhtyeen musiikin käyttöä koskevasta enemmistöpäätös-sopimuksesta.

Tilanteen traagisuutta pahentaa se, että Lydonin vaimo sairastaa Alzheimerin tautia ja laulaja toimii hänen omaishoitajanaan. Siinä tulisi raha varmasti tarpeeseen.