”Olen kuullut Axlilta aivan upeaa kamaa” – Duff McKagan puhuu uudesta GNR-levystä

AOP

Jahas, nyt on Duffin vuoro selostaa ajatuksiaan mahdollisesta uudesta Guns N’ Roses -albumista. Aikaisemmin kitaristit Slash ja Richard Fortus ovat kertoneet, että uusia biisiaihioita on todella työstetty ja albumi on enemmän todennäköinen kuin päinvastoin. Samaan hengenvetoon muusikot ovat kuitenkin varoneet visusti antamasta mitään tarkempaa aikataulua sen suhteen, milloin uutta musiikkia on tarkoitus julkaista.

Duff McKaganin tuore puheenvuoro noudattaa tuttua kaavaa. Basisti kertoo Sirius XM -radioaseman haastattelussa, että uutta musiikkia on tosiaan tehty ja henki on sellainen, että levy pitäisi saada aikaiseksi, mutta sen tarkempaa aikataulua ei ole tarjolla. Ilmeisesti bändi varoo visusti ajamasta itseään nurkkaan levyasiassa: projektin täytyy antaa kypsyä rauhassa, muuten homma saattaa hajota käsiin. Haastattelusta kertoo muun muassa Metal Hammer.

”Uusi levy on ihan todellisuutta. Olen kuullut Axlilta aivan upeaa kamaa – tosi siistejä juttuja, joita hän on työstänyt. Olen innoissani niiden suomista mahdollisuuksista”, Duff sanoo.

”Minusta on hauskaa, ettemme Guns N’ Rosesissa oikeastaan puhu aiheesta ja se, mitä tapahtuu, tapahtuu itsestään. Emme ole koskaan olleet sellainen yhtye, joka laatii tarkkoja aikatauluja.”

”En siis halua nyt saada ketään sekoamaan. Uusi Guns N’ Roses -albumi tulee, kun on tullakseen”, basisti päättää.

Olisikohan sitten niin, että kun Axl viimein avautuu aiheesta, voidaan odottaa jotain konkreettista tapahtuvaksi? Se on sitten eri asia, voiko mikään levy lunastaa sellaisia odotuksia, mitä tämän kokoonpanon harteille auttamatta lankeaa.