”On aika unohtaa kolmeminuuttisten pop-biisien kaava” – Kuuntele vastavirtaan kulkevan Vuonon uusi single

Tamperelaiskvintetin maanläheinen ja kosminen pitkäsoitto ilmestyy helmikuussa.
23.1.2019 13:51

Viiden, muun muassa Oranssi Pazuzusta ja Motelli Kronklesta tutun muusikon muodostama yhtye Vuono on julkaissut uuden singlen tulevalta White Dots -albumiltaan sekä kappaleeseen tehdyn videon. Katso yhtyeen itsensä ohjaama video levyn nimikkokappaleesta tuosta yläpuolelta.

Vuonon ideana on tehdä popmusiikkia nyrjähtäneellä ja poikkeavalla tavalla, perinteisiä biisintekotapoja rikkoen, minkä vuoksi se on ajautunut popin valtavirrasta vastavirtaan.

”Nyt on aika unohtaa kolmeminuuttisten pop-biisien kaava. Ajat ovat muuttuneet ja biisien rajoittaminen tiettyyn pituuteen tai muotoon edustaa mennyttä aikaa”, biisintekijä-laulaja Pauliina Lindell valottaa.

”Kappaleemme kuvaavat kaikkien yhtyeen jäsenten musiikillisia intohimoja ja ambitioita. Musiikillinen ajatus määrittää keston, ja musiikillinen muotokieli muodostuu bändin jäsenten keskinäisestä vuorovaikutuksesta. Sovitamme jokaisen kappaleen sävellyksen ehdoilla genreistä ja pituuksista välittämättä.”

Maanläheinen ja kosminen debyyttilevy White Dots ilmestyy 8. helmikuuta Svart Recordsin julkaisemana. Yhtye nähdään myös keikoilla 30. tammikuuta Helsingin Semifinalissa, 1. helmikuuta Tampereen Vastavirta-klubilla sekä Seinäjoen Rytmikorjaamolla 8. helmikuuta.

Lisää luettavaa