Onko olutkarsinoiden aika ohi festareilla ja onko oluen hinta jo tapissaan? Musiikki & Media -tapahtumassa pohdittiin ikuisuuskysymyksiä

Cyde Hyttinen veti keskustelua oluen ja rockfestareiden ihanasta mutta vaikeasta liitosta.

Miten musiikkitapahtumien alkoholipolitiikkaa pitäisi kehittää, vai pitäisikö mitenkään? Maksaako festarikalja liikaa vai sopivasti? Pysytäänkö karsinoissa vai ollaanko kuin pellossa? Tällaisia asioita käsiteltiin viime viikolla Tampereella järjestetyn Musiikki & Media -tapahtuman paneelikeskustelussa, joka oli otsikoitu nimellä Olutkulttuuri musiikissa ja musiikkikulttuuri oluessa. Keskustelua veti Suomen olutseura -yhdistyksen kustantaman Olutposti-lehden ja Provisual-viestintäyhtiön tuottaja sekä muusikkonakin kunnostautunut monitoimimies Cyde Hyttinen.

Paneeliin ottivat osaa Sami Rumpunen (Provinssi), Juha Korvola (Hartwall), Erkka Korhonen (Raskasta joulua -kiertue) ja Suomen Panimon panimomestari Jani Vilpas. Vähemmän yllättäen sekä yleisö että keskustelujat kannattivat vapaampaa alkoholipolitiikkaa sekä ulosmyyntioikeutta panimoille.

Paneelikeskustelun voi nyt katsoa yläpuolelta. Jos siis olet joskus ihmetellyt, mitä se musiikkibisnesväki siellä Musamediassa touhuaa, niin muun muassa kaikenlaisia olueen liittyviä asioita.