Onko Woodstock-jättifestivaali ongelmissa? Järjestäjätaho ilmoittaa lipunmyynnin siirtymisestä hamaan tulevaisuuteen

22.4.2019 12:27

1960-luvun hippiaatetta ja ikuista auringonpaistetta juhlistaneen Woodstockin 50-vuotistapahtuma lähestyy jo kovaa vauhtia, kun nyt suunnitelmien ylle kerrotaan alkaneen kerääntyä uhkaavan tummia pilviä. Lipunmyynnin oli tarkoitus alkaa tänään 22. huhtikuuta, mutta järjestäjätaho on tiedottanut sen siirtyvän hamaan tulevaisuuteen.

Billboardin mukaan festivaalin esiintyjäbuukkauksista vastaava Danny Wimmer Presents -yhtiö lähetti artistien agenteille seuraavanlaisen sähköpostiviestin: ”Woodstock 50:n lipunmyynti on tällä hetkellä odotustilassa. Odotamme virallista tiedotetta Woodstock 50:n uudesta julkistuksesta, lippujen hinnoista sekä koko festivaalin järjestelyistä. Välitämme tiedot teille heti kun saamme ne.”

Yhdeksi tapahtuman pääesiintyjistä buukattu The Black Keys ilmoitti aiemmin vetäytyvänsä festivaaleilta aikatauluongelmiin vedoten. Sittemmin koko tapahtuman peruutuksesta on liikkunut jos jonkinmoisia huhuja, mutta yhtenä projektin puuhamiehenä häärivän Michael Langin mukaan ne ovat vain juuri niitä itseään – pelkkiä huhuja. ”Woodstock on ilmiö, joka on viidenkymmenen vuoden aikana vetänyt huomiota periaatteisiinsa sekä huhuja, jotka voidaan liittää tuohon huomioon”, alkuperäistä Woodstockia vuonna 1969 järjestämässä ollut konkari sanailee Billboardille.

Festivaali on tarkoitus järjestää elokuun 16.–18. Watkins Glen International -kilparadalla New Yorkissa. Pitchfork spekuloi, että lipunmyynnin siirtyminen saattaa johtua siitä, että järjestäjät eivät ole saaneet lupaa massatapahtuman järjestämiseen New Yorkin osavaltion terveysviranomaisilta.

Aiemmin julkistettuihin festivaalin pääesiintyjiä ovat muun muassa Robert Plant, The Raconteurs, Imagine Dragons, Jay-Z, Halsey, Sturgill Simpson, Miley Cyrus, The Killers, Chance the Rapper,The Black Keys, Cage the Elephant ja The Lumineers. Muihin esiintyjiin lukeutuvat Run the Jewels, Akon, Princess Nokia, Greta Van Fleet, Rival Sons, Brandi Carlile, Vince Staples sekä The Zombies. Alkuperäisen hippifestivaalin esiintyjäkaartista on mukana kaikkiaan kuusi aktia: Dead & Company, John Fogerty, Santana, John Sebastian, Country Joe Mcdonald sekä Canned Heat.

Jäämme seuraamaan tilanteen kehittymistä.

Lisää luettavaa