Woodstockin 50-vuotisversiosta tihkuu infoa: hiphop ja pop valtaavat alaa myös vanhan hippifestivaalin ohjelmistossa

8.3.2019 09:31

Ikonisen Woodstock-festivaalin 50-vuotisjuhlaa vietetään ensi kesänä. Tapahtumasta ei ole vielä tiedotettu kovin paljoa varmaa tietoa – se nyt sentään tiedetään, että festivaali järjestetään 16.–18. elokuuta New Yorkin osavaltion Watkins Glenin kylässä –, mutta Variety uutisoi nyt ”tilannetta lähellä olevien lähteiden” antamien tietojen pohjalta, että festarin ohjelmasta on tulossa varsin laaja-alainen.

Varietyn tietojen mukaan Woodstockin esiintyjäluettelossa on kaikenlaisia artisteja räppäreistä poptähtiin ja rockbändeihin. Viimeksi mainittuja edustavat The Black Keys, Greta Van Fleet, The Raconteurs, Imagine Dragons ja The Killers. Hiphop-piireistä mukana ovat Varietyn mukaan ainakin Jay-Z, Chance the Rapper ja Run the Jewels. Muita huhuttuja nimiä ovat Miley Cyrus, Janelle Monae, Gary Clark Jr., Robert Plant, Grateful Dead -johdannainen Dead & Co, Cage the Elephant, Santana ja Pussy Riot.

Musiikkitrendien hiphop-valtaisuudesta kertoo, että festivaalin pääesiintyjiksi on Varietyssä mainittu Jay-Z, Chance the Rapper, The Black Keys ja Dead & Co. Siis puolet räppiä, puolet jotain muuta. Tämä kaikki on tietysti vielä spekulaation asteella, ja tiedot saattavat tarkentua suuntaan tai toiseen.

Tapahtumaa on järjestämässä muun muassa Michael Lang, joka oli mukana jo alkuperäisen Woodstockin taustajoukoissa. Woodstockin kertausharjoituksia on pidetty aikaisemmin vuosina 1979, 1989 (epävirallisesti), 1994 ja 1999.

Lisää luettavaa