Hyvä vai huono idea? Ensi kesänä juhlitaan taas Woodstockin merkeissä

10.1.2019 12:07

Tässäpä uutinen, joka on herättänyt yleisössä vahvasti ristiriitaisia ajatuksia. Rolling Stone uutisoi, että viime vuoden lopusta saakka huhuttu Woodstockin 50-vuotisjuhla todella järjestetään ensi kesänä. Yhtenä projektin puuhamiehenä toimii Michael Lang, joka oli järjestämässä myös alkuperäistä Woodstockia vuonna 1969.

Tapahtuman esiintyjiä ei ole vielä julkistettu, mutta arvatenkin mukaan pyritään saamaan kattava kokoelma isoja nimiä. Järjestäjien mukaan tapahtumassa kuullaan monenlaisia musiikkityylejä hiphopista rockiin ja popiin sekä kaupan päälle vielä alkuperäisestäkin hippifestivaalista tuttua musiikkia.

”Haluaisimme saada mukaan myös ainutkertaisia yhteistyökokoonpanoja, kenties joitain reunioneja sekä paljon nousevia kykyjä”, Lang kertoo Rolling Stonen mukaan.

Woodstockia juhlittiin viimeksi vuonna 1999, ja tuolloin festari meni tunnetusti pieleen. Tapahtumassa kuultiin kyllä komeita keikkoja muun muassa Rage Against the Machinelta, Red Hot Chili Peppersiltä, Alanis Morrissettelta ja Metallicalta, mutta rauhan ja rakkauden sijaan festivaalista muodostui mellakoinnin ja kaikenlaisen väkivallan sävyttämä sekamelska. Niinpä tuleva 50-vuotisjuhlakin on otettu sosiaalisessa mediassa vastaan ristiriitaisin tuntein.

”Woodstock ’99 oli pelkkä musiikkitapahtuma vailla mitään sosiaalista merkitystä. Siinä oli kysymys pelkistä bileistä. Tällä kertaa palaamme juurillemme ja alkuperäisiin tarkoitusperiimme. Ja tällä kertaa hallinnoimme itse kaikkea”, Lang sanoo.

Lisää luettavaa