Onneksi olkoon, Tommi Liimatta! Absoluuttinen nollapiste -laulaja on ehdolla kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi

Myls The Scenes -yhtyeestä tuttu Miki Liukkonen on mukana ehdokaslistalla.
10.11.2017 13:37

Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat julkistettiin tänään. Kulttuuritoimittaja Aleksis Salusjärven, tuottaja Heidi Backströmin ja kirjakaupan päällikkönä toimineen Eve Ugglan muodostama esivalintaraati on puhunut, ja niin siinä kävi, että ehdokaslistalle selvisi parikin musiikkiympyröistä tuttua nimeä.

Tommi Liimatta valittiin mukaan Autarktis-kirjansa (Like) myötä. Aiemmin seitsemän romaania ja useita tietokirjoja tehneen Liimatan uutuus kertoo kolmesta miessukupolvesta: joukossa on rampautunut sotasankari, suurten ikäluokkien edustaja ja nykypäivän työtön. ”Kaikilla on vapauden kaipuu, siltojen rakentamisen ja niiden polttamisen, tilinteon tekemisen ja pakenemisen tarve”, Liken esittelyssä kerrotaan.

The Scenes -yhtyeestä tuttu Miki Liukkonen on puolestaan mukana O-romaanillaan. Kokeilevassa, mittavassa romaanissa käsitellään muun muassa nykyajalle tyypillistä informaatiotulvaa. Runoilijana aloittanut Liukkonen on aiemmin kirjoittanut yhden romaanin.

Muut ehdokkaat ovat Hanna Hauru (Jääkansi), Cristina Sandu (Valas nimeltä Goliat), Juha Hurme (Niemi) ja Jaakko Yli-Juonikas (Jatkosota-extra). 30 000 euron arvoisen palkinnon pokkaavan voittajan valitsee Elisabeth Rehn, ja voittaja julkistetaan 29. marraskuuta.

Onneksi olkoon kaikille ehdokkuuksista! Näiden myötä on syytä viikonloppuna ystävien kesken kippistää.

Lisää luettavaa