Onpas bändillä pöljä nimi, sanoi George Martin, kun The Beatlesistä ensi kerran kuuli

George Martin Beatlesin kanssa vuoden 1966 tienoilla.
Wikimedia Commons

Tuottaja George Martinin harteille on tasaisin väliajoin sovitettu ”viidennen beatlen” viittaa, mies kun kiinnitti Beatlesin EMIlle vuonna 1962 ja tuotti bändin levyt Let It Betä lukuun ottamatta. Nyt Twitterissä tuli julki huomattavan lämminhenkinen video, kun Martinin poika Giles julkaisi minuutin mittaisen videopätkän, jolla George kertoo lapsenlapselleen siitä, kuinka tutustui Beatlesiin.

Kun yhtyeestä kerrottiin Martinille ensi kerran, tämä muistaa tokaisseensa, että ”ihan alkajaisiksi tuo nimi on aivan pöljä”. Kun yhtye esiintyi hänelle ensi kertaa, ei tuottaja ollut vieläkään kovin vakuuttunut – sen aika tuli vasta sitten, kun Martin tutustui neljään muusikkoon paremmin.

”He olivat todella mukavia ihmisiä. Heidän kanssaan oli hauska olla, ja ajattelin, että jos minä nautin heidän seurastaan, muutkin tekevät niin. Niinpä heillä on mahdollisuus tulla huomattavan suosituiksi”, Martin kertoo järkeilleensä.

Eipä mennyt pahasti pieleen tämä päätelmä. Katso sympaattinen video alta. Martinin lapsenlapsesta ei tosin ota aivan selvää, kuinka innoissaan hän pappansa tarinoita kuuntelee. George Martin poistui keskuudestamme vuonna 2016 90-vuotiaana.