Ozzy ei ole ainoa Black Sabbath -muusikko, joka on valmis ”kunnon jäähyväisiin” – Geezer Butlerin mukaan asiassa on vain yksi iso mutta

29.5.2024 18:22
Alkuperäinen Black Sabbath Rock & Roll Hall of Fame -gaalassa vuonna 2006. Vasemmalta oikealle: Bill Ward, Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler.
EPA/ANDREW GOMBERT/ALL OVER PRESS

Kun Black Sabbath julkaisi viimeiseksi jääneen 13-albuminsa vuonna 2013 ja teki levyn tiimoilta viimeisen kiertueen, jonka viimeinen konsertti soitettiin bändin kotikaupungissa Birminghamissa helmikuussa 2017, ei alkuperäisnelikkoon kuulunut rumpali Bill Ward ollut läsnä. Wardin terveyden ei uskottu kestävän täysimittaista kiertuetta eikä rumpali taas suostunut kompromissiin, että laulaja Ozzy Osbournen soolobändin rumpali Tommy Clufetos olisi soittanut osan keikoista. Niinpä Ward jäi kokonaan pois ja Clufetos lähti kiertueelle hänen sijaan. 13-levyllä soitti rumpuja puolestaan Rage Against The Machinen Brad Wilk.

Ozzy sanoi hiljattain yhdessä Billy Idolin kitaristin Billy Morrisonin kanssa juontamassaan The Madhouse Chronicles -nettishow’ssa olevansa halukas pistämään Black Sabbathin uran kunnolla pakettiin ja nousemaan vielä kerran lavalle niin, että mukana on koko alkuperäinen nelikko.

”Se ei ollut enää Black Sabbath loppua kohden. Juttu jäi kesken. Jos [muut] haluaisivat soittaa vielä yhden keikan Billin kanssa, olisin oitis messissä”, Osbourne totesi Morrisonin kanssa keskustellessaan.

Eikä Ozzy ole ainoa Black Sabbathin alkuperäiskvartetista, joka olisi valmis laittamaan bändin tarinalle arvoisensa pisteen. Sekä kitaristi Tony Iommi että basisti Geezer Butler, jotka vierailivat hiljattain kumpikin tahoillaan Eddie Trunkin juontamassa Trunk Nation -radio-ohjelmassa, pitivät ajatusta oikein hyvänä.

”Me varmaan olemme jo 90-vuotiaita, kun niin tapahtuu, haha! Onhan se kaunis ajatus, mutta kaikki vain ajattelisivat, että ’He tekevät sen rahan takia’. Asia ei todellakaan olisi niin. Olisihan sellainen kiva toteuttaa, mutta tuleeko niin tapahtumaan, on kokonaan toinen juttu”, Iommi tuumasi.

Butlerin mukaan asiassa on kuitenkin yksi iso mutta: Bill Ward itse.

”Totta kai minun puolelta on kiinnostusta, mutta siitä pitäisi puhua Billin kanssa. Kaikki haluavat sitä, mutten tiedä, pystyykö hän siihen”, Butler totesi.

”Minä olen ehdottomasti valmis siihen. Ilman muuta.”

Lisää luettavaa