Ozzy Osbourne selvittää, miksi vanha kitaristikumppani Zakk Wylde ei ole mukana miehen uudella albumilla

20.2.2020 22:34

Terveyshuolien kanssa viime aikoina kamppaillut Ozzy Osbourne julkaisee tuoreen Ordinary Man -albuminsa huomenna. Guns N’ Rosesin Duff McKaganin, Red Hot Chili Peppers -rumpali Chad Smithin sekä tuottaja-kitaristi Andrew Wattin kanssa työstetyllä albumilla kuullaan muun muassa Slashin kitarointia, mutta vuonna 1987 ensimmäistä kertaa Ozzyn remmiin liittynyt Zakk Wylde on joukosta poissa.

Ozzy kertoo Kerrangille järjestelyn johtuneen osaltaan siitä, kuinka uusi albumi syntyi. Ozzy ei nimittäin aluksi edes ajatellut edes tekevänsä levyä. Kantavana ajatuksena ”oli pitää hauskaa”, ilman paineita tai ylipäätään tietoa siitä, että lopputulosta tultaisiin edes julkaisemaan missään. Ozzy, Watt, Duff ja Smith vain jammailivat keskenään. Lopulta poppoo huomasi, että heille oli kertynyt tarpeeksi materiaalia uutta kokopitkää varten. Kaikki tapahtui sen verran nopeasti, että Wylden nimi ei missään vaiheessa ehtinyt edes nousemaan esiin, sillä ”emme tienneet, että tekisimme levyn.”

Albumi syntyi lopulta hyvinkin nopeasti eikä vierailijoiden saamisessakaan ollut ongelmia. Ozzyn mukaan simppeli ja vauhdikas prosessi oli juuri sitä, mitä hän siihen väliin tarvitsi.

”Pyörittelimme melodioita kunnes keksimme jotain ja menimme sitten sillä”, mies kommentoi. ”Se oli hauskaa. Oli ihan vitun hyvä päästä tekemään edes jotain. Muutoin olisin maanut sängyssä funtsimassa, että ’Se oli sitten siinä, en kävele enää koskaan.’ Tämä sai minut tekemään jotain ja hyville fiiliksille. Se oli yksinkertaista ja tuntui enemmänkin jamisessiolta. Se ei ole mikään Pink Floyd -juttu, jossa sinun täytyy napata happoa nauttiaksesi siitä – törkkää vain nupit kaakkoon. Siitä vain!”

Lisää luettavaa