Pahin virhe, mitä klassikkobändi voi tehdä? ”Kuvitella, että kukaan välittää paskaakaan heidän uudesta levystään”

3.11.2021 09:21

Twisted Sisterin kitarasankari Jay Jay French antoi ilahduttavan suorasanaisen haastattelun Metal Injectionille. Elämäkertakirjansa tiimoilta haastateltava kitaristi puhuu muun muassa huumediilerimenneisyydestään sekä siitä, miten Twisted Sister olisi hänen puolestaan voinut lopettaa jo aikaisemminkin: ”Minun päässäni se oli ohi, kun AJ kuoli”, French sanoo. Rumpali A.J. Pero menehtyi sydönkohtaukseen vuonna 2015, ja Twisted Sister soitti viimeisen keikkansa seuraavana vuonna.

French sanoo myös suoraan, mikä hänen mielestään on vanhan ajan klassikkobändien rooli nykymaailmassa: viihdyttää. Entisaikojen suuruuksien suurin virhe on hänen mielestään olettaa, että kukaan välittää ”paskaakaan” heidän uusista levyistään.

”Enkä tarkoita, etteivätkö he osaisi tehdä hyviä levyjä. Tarkoitan vain, ettei ketään kiinnosta”, French sanoo.

”Yleisö haluaa kuulla biisejä viideltä ensimmäiseltä levyltäsi ja sillä sipuli. Jos olet oikein tyhmä, lähdet keikoille ja ilmoitat soittavasi uuden albumisi kappaleita. Ensimmäisen viikon aikana soitat ehkä kuusi biisiä levyltä, seuraavan viikon aikana viisi. Kuukauden päästä soitat siltä ehkä yhden kappaleen, koska ketään ei kiinnosta vittuakaan.”

French ymmärtää, ettei kukaan halua myöntää asiaa. Kaikki haluavat ajatella olevansa edelleen ajankohtaisia, mutta hänen mielestään ajankohtaisuudella ei ole klassikkobändien kohdalla merkitystä.

”Siinä asemassa olet viihdyke. Me olemme osa viihdekoneistoa. Olemme lavalla tehdäksemme ihmiset onnellisiksi”, French sanoo.

Lisää luettavaa