”Pahinta oli katsoa, miten hän haipui pois” – Angus Young puhuu tunteikkaasti veljensä Malcolmin viimeisistä ajoista

AOP

AC/DC:n järkähtämätön komppikitaristi Malcom Young kuoli dementiaan 18.11.2017 64-vuotiaana. Tämä oli suuri menetys musiikkimaailmalle, mutta vielä enemmän se oli tragedia Angus Youngille, joka joutui läheltä seuraamaan, kuinka hänen tuntemansa isoveli pala palalta katosi. Jokainen, jonka lähipiirissä esimerkiksi Alzheimerin tauti on tehnyt tuhojaan, tietää, miten raskasta tämä on sairastuneen lähipiirille.

Young puhui aiheesta hiljattain Australian 60 Minutes -ohjelmassa, ja kuten arvata saattaa, hetki oli pikkuveljelle varsin tunteikas. Angus joutui kamppailemaan kyyneleitä vastaan muistellessaan Malcolmin viimeisiä aikoja.

”Hänen kuolemansa ei ollut vaikeinta käsitellä, koska loppujen lopuksi se oli tavallaan helpotus. Pahinta oli katsoa, miten hän haipui pois. Se oli kovinta. Mies, jonka tunsit, olikin poissa”, Angus kertoo.

”Sanoisin kuitekin, että aivan lopussakin hän hymyili korvasta korvaan, jos olin hänen luonaan. Sain siitä tavallaan lohtua. Hän myös innostui aina, jos soitin hänelle kitaraa. Hän yritti polkea jalallaan rytmiä. Hän tiesi aina, että olin läsnä. Se merkitsi minulle paljon. Olin hänen kanssaan loppuun asti.”

Kyllähän tuon haastattelun katsominen käy aika pahasti tunteisiin. Kaikkea hyvää vain Youngin klaanille sinne suureen maailmaan. Toivottavasti AC/DC saataisiin Suomeenkin asti, kunhan maailman tilanne kiertämisen sallii.