Päivän hyvän mielen uutinen: 80-vuotias Alzheimeria sairastava herrasmies sai levysopimuksen viraalien lauluvideoidensa ansiosta

Kuvakaappaus Youtubesta.

Alzheimeria sairastava entinen lomakyläviihdyttäjä nimeltään Ted McDermott on solminut levytyssopimuksen Deccan kanssa, raportoi NME. Erityisen mielenkiintoiseksi tapauksen tekee se, että sopimus on perua Tedin ja hänen poikansa Simonin toteuttamista Carpool Karaoke -henkisistä videoista, jotka ovat tähän mennessä keränneet reilut 40 miljoonaa katselukertaa verkon eri kanavissa.

Vuonna 2013 Alzheimer-diagnoosin saaneella ja dementiasta kärsivällä McDermottilla on välillä vaikeuksia tunnistaa omaa poikaansa, mutta nuoruudessaan kuulemansa laulut mies muistaa suorastaan erinoimaisesti. Myös lauluääntä tällä entisellä Butlins -lomakyläketjun ”punatakkina” toimineella herralla tuntuisi iästään huolimatta piisaavan. Deccan Alexander Van Ingen kommentoikin uutta artistiaan seuraavin sanoin: ”Tedin ääni on kerrassaan poikkeuksellinen kenelle tahansa laulajalle, saatika sitten 80-vuotiaalle sellaiselle.”

McDermottin debyyttisingle julkaistaan 23. päivä syyskuuta ja sen tuotot menevät Alzheimerin tutkimus- ja hoitotyöhön.

Voit katsoa video Simonin ja Tedin Pat Boonen tunnetuksi tekemästä italialaishitti Quando Quando Quandosta alta. Lisää McDermottien videoita löydät puolestaan täältä.