Päivän tv-tärppi: tämä ilta vietetään Yle Teemalla Ismo Alangon parissa – tarjolla uusi dokumentti ja reilusti liveä

14.11.2020 12:38

Ylen Teemalauantai omistetaan 12.11.2020 60 vuotta täyttävälle laulaja-lauluntekijä Ismo Alangolle. Tarjolla on paitsi tuore dokumentti myös arkistojen aarteita Alangon pitkän uran varrelta. Illan varsinaisten ohjelmien väleissä nähdään neljä Alangon klassikkobiisiä vuoden 2018 versioina Ruisrock-keikalta.

Ilta alkaa kello 20.00 Yle Teemalta.

Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on? -ohjelma, jossa rocklegenda näyttää kuinka tekee biisejä jollaisia ”kukaan muu ei pistä tulemaan” ja kertoo miten laulut saivat alkunsa jo lapsuudessa. Tätä seuraa kelloYle Live: Sielun Veljet, joka on taltioitu Provinssirockissa vuonna 1986.

Ismo Alanko: Kun Suomi putos puusta -konserttitaltiointi Vanhalta Ylioppilastalolta 2.9.1990. Seuraavana asialistalta löytyy kello 22:28 alkava kooste ohjelmista (1981) Tuubi ja (1982) Iltatähti, joiden yhteydessä Ismo Alanko ja yhtye esittävät kappaleet Odotat, Tuomiopäivä tulee, Vapaus versoo verestä ja raudasta, Oikeus on voittanut taas, Julkinen eläin ja Levottomat jalat.

Alanko & Lindfors: Labra 2000. ”Ismo Alangon ja Stefan Lindforsin kirjaimellisesti monikerroksinen musiikkispektaakkeli ulottuu kauas järjen tuolle puolen”, kuvauksessa kerrotaan, eikä lainkaan perusteitta. Saimaa-ilmiöön, joka läpikäy Juice Leskinen Slamin, Hassisen koneen ja Eppu Normaalin konserttikiertuetta kesäisellä Saimaalla 1981.

Lisää luettavaa