Pantera-basisti Rex Brown puhuu vähän mutta asiaa: ”Kuuntelinhan minä kaikenlaista, mutta tärkein vaikuttimeni on aina ollut ZZ Top”

19.1.2018 10:22

No nyt tulee Pantera-mieheltä totuuden sanoja. Blabbermouth uutisoi Ampeg-vahvistinmerkin tekemästä videohaastattelusta, jossa Rex Brown ylistää yhtiön soittovälineitä. Mikäs siinä, mutta jutun kenties kiintoisin anti piilee siinä, kenet Mr. Brown nimeää esikuvikseen.

Groove metalin uranuurtajayhtyeessä maailmanmaineeseen noussut Brown ei nimittäin nosta esille mitään Metallican kaltaisia ikihonkia tai undergroundimpia äärimetallibändejä, vaan rehdin ja rehellisen ZZ Topin. Partaryhmä on Pantera-basistin vaikutin numero yksi.

”Kuuntelin kaikkea Slayeristä Sinatraan”, Brown kertoo jutussa mutta tähdentää: ”Tärkein inspiraationi oli kuitenkin ZZ Top. On aina ollut, ja tulee aina olemaan.”

Brownin muita suosikkeja ovat jutun mukaan muun muassa Def Leppard ja Black Sabbath, ja lisäksi hän kuvailee itseään ”maailman suurimmaksi Led Zeppelin -faniksi”. Eipä noilla säädöillä voi ainakaan tyystin metsään mennä.

Kauan eläköön ZZ Top! Laitetaanpa sen kunniaksi soimaan liveversio kerrassaan äärimmäisen hienosta slovarista:

Lisää luettavaa