Artisti: ZZ Top

Millaisiin kitaroihin Billy Gibbons luottaa? ZZ Top -taituri esittelee soitinvalikoimaansa

Kun ZZ Top on tulossa juhlakiertueellaan Suomeen, nostetaan nyt esille sopivasti silmiin osunut video parin vuoden takaa. Billy Gibbons esitteli vuonna 2012 DunlopTV-ryhmälle, millaisilla kitaroilla hän soitti La Futura -albumin kiertueella, ja kun kysymyksessä on kuitenkin armoitettu boogierock-taituri, miehen preferenssit kiinnostanevat suomalaistakin kitaraväkeä. Katso videomuotoinen selonteko aiheesta ylempää.

Tapahtuipa kerran sillä tavalla, että ZZ Topin Dusty Hill ampui itseään mahaan

Eilen, 16. joulukuuta, vietettiin monenlaisia vuosipäiviä. Klassisen musiikin piireissä juhlittiin Beethovenin syntymäpäivää, The Who -diggarit muistelivat kenties miten Pete Townsend erosi yhtyeestä vuonna 1983 ja ysäriveteraanit ehkä kuuntelivat Nirvanan Unpluggedia, joka lähetettiin MTV:llä ensi kerran 16.12.1993.

Mitkä levyt ovat olleet käänteentekeviä ZZ Topin Billy Gibbonsin elämässä? Listalla on pari kunnon yllätystä

Kas, kas! Classic Rock jakoi hiljattain uudelleen somessa viimekesäisen artikkelinsa, jossa Billy Gibbons listaa kymmenen albumia, joiden jälkeen hänen elämänsä ei ole ollut entisellään. Listalla on tietysti paljon Jimi Hendrixin, Muddy Watersin, BB Kingin ja Jeff Beckin kaltaisia nimiä, joiden vaikutus kuuluu ZZ Top -miehen musiikissa hyvin selvästi, mutta onpahan siellä pari albumia, joita ei olisi osannut odottaa.