Paul McCartney paljastaa suosikkikappaleensa The Beatlesin tuotannosta

28.3.2024 12:37

Mikä on Paul McCartneyn oma suosikkikappale The Beatlesin tuotannosta? Siinäpä kysymys, johon maestrolla itsellään on ollut vaikeuksia vastata, eikä ihme kun ottaa huomioon millaista materiaalia sitä yhden maagisen vuosikymmenen aikana tulikaan tehtyä.

Hiljattain McCartney kuitenkin nimesi yhden kappaleen ylitse muiden.

Kyseessä on Revolver-raita Here, There and Everywhere. Macca mainitsee sen suosikikseen McCartney: A Life in Lyrics -podcastissa, ja selittää, kuinka Fred Astaire toimi biisin osittaisena inspiraationa.

”Olin suuri Fred Astaire -fani, olen edelleenkin”, McCartney totesi. ”Toisin kuin studiopomot, joiden mielestä hän osasi tanssia vähän, mutta äänensä ei ollut kummoinen. Minä rakastin hänen ääntään, ja rakastan edelleen.”

Kappale sai alkunsa, kun McCartney odotteli eräänä päivänä John Lennonin heräävän ja osallistuvan yhteiseen laulunkirjoitussessioon.

”Minulla oli tapana mennä hänen kämpilleen säveltämään, mutta hän ei ollut aina noussut vielä sängystä”, McCartney muisteli. ”Joten minulla oli usein 20-30 minuuttia luppoaikaa kun joku kävi ilmoittamassa että olin saapunut, ja ennen kuin hän nousi ylös. Muistan istuneeni hänen Weybridgen-asuntonsa uima-altaalla Lontoon golf-lähiössä. Minulla oli kitara mukana sessioita varten. Joten istuimme ulkona soittamassa… ja se sujui oikein mukavasti ja kitkatta. Joten siinä vaiheessa kun John oli noussut ja saanut aamukahvinsa, minulla oli jo jotain aluillaan.”

McCartney ei ollut kuitenkaan varma mihin suuntaan kappaleen sanoitus oli menossa.

”Jopa tälläisten sanoitusten tapauksessa lyriikoiden on tarkoitus tukea kappaletta. Se on vapauttavaa”, McCartney selvitti. ”Sitä voi kokeilla kaikenlaista. Juttuja lipsahtaa ulos kuin psykiatrin vastaanotolla… Olen aina sanonut, että biisiä tehdessäni seuraan leivänmuruja. Joku on levittänyt ne, näen niistä muutaman ja lähden seuraamaan niitä. Seuraan biisiä sen sijaan että kirjoittaisin sitä itse.”

Lisää luettavaa