Pearl Jam ja Guns N’ Roses -jäsenet yhdistivät voimansa 150 muun artistin kanssa legendaarisen keikkapaikan pelastaakseen

11.8.2018 22:02

Melkoinen joukko tunnettuja muusikoita on ilmaissut tukensa Seattlessa sijaitsevan The Showbox -keikkapaikan säilyttämiseksi. Kanadalainen urakoitsija The Onni Group on aiemmin kertonut suunnitelmistaan purkaa keikkapaikka ja rakentaa sen tilalle 44-kerroksinen luksusluokan asuintalo. The Seattle Times -sanomalehti julkaisi perjantaina kirjeen, jossa Pearl Jam -kitaristi Mike McCready, Guns N’ Roses -basisti Duff McKagan, Death Cab for Cutie laulaja-kitaristi Ben Gibbard ja räppäri Macklemore kertovat mielipiteensä moisista aikeista.

”Olemme koonneet yhteen koalition The Showboxin pelastamiseksi”, Gibbard kirjoittaa. ”Emme ainoastaan sen takia, että meillä on hienoja muistoja paikalla soittamisesta, vaan jotta tulevat muusikko- ja fanisukupolvet voisivat luoda siellä omia muistojaan.”

Ryhmä tekee läheistä yhteistyötä Historic Seattlen kanssa, jotta rakennus voitaisiin saada historialliseksi merkittäväksi maamerkiksi. He pyytävät ihmisiä osallistumaan hankkeeseen ottamalla yhteyttä kaupunginvaltuustoon ja pormestarin toimistoon. ”The Showbox kuuluu olennaisena osana Seattlen musiikkiskenen sosiaalisiin rakenteisiin”, McCready kommentoi, McKaganin lisätessä: ”Edistys on hienoa, mutta ei kaupungin sielun kustannuksella.”

Kirje on luettavissa kokonaisuudessaan alta.

Lisää luettavaa