Pearl Jam joutui jättämään Euroopan-kiertueensa kesken – laulaja Eddie Vedder menetti äänensä

25.7.2022 20:16

Pearl Jam on keskeyttänyt Euroopan-kiertueensa laulaja Eddie Vedderin ääniongelmien takia, uutisoi Billboard. Yhtye joutui peruuttamaan viime viikolla konserttinsa Wienissä ja Prahassa sekä eiliselle ja tälle päivälle suunnitellun konserttinsa Amsterdamin Ziggo Domella.

”Olimme toiveikkaita että Ed toipuisi esiintymiskuntoon huomiseksi”, yhtye tiedotti viime torstaina (21. heinäkuuta). ”Hän on käynyt lääkärin pakeilla Prahassa ja jatkaa äänihuultensa hoitoja, mutta valitettavasti ääntä ei edelleenkään kuulu.”

”Edistä ei valitettavasti edelleenkään lähde ääntä eikä hän voi esiintyä [Ziggo Domella]”, orkesteri päivitti tilannetta myöhemmin.

Vedderin ongelmat alkoivat yhtyeen esiinnyttyä maastopalojen runtelemassa Ranskassa. Pariisin konsertti jäi samalla myös toistaiseksi viimeiseksi yhtyeen keikaksi. Pearl Jamin on määrä aloittaa kiertueensa toinen Pohjois-Amerikan osuus 1. syyskuuta Quebecistä Kanadasta.

EDIT. 25.7. klo. 23.15: Spin raportoi, että Pearl Jam nousi kuin nousikin illalla lavalle Amsterdamissa. Vedder kertoi yleisölle, että lääkärit sanoivat hänen tarvitsevan toipumiseen kaksi viikkoa, mutta tämä ei estänyt laulajaa esiintymästä. ”Sanoin, että ’en vitussa aio lähteä tästä osasta maailmaa soittamatta vielä yhtä keikkaa.'”

Lisää luettavaa