Perjantaibiisi: Osola – Elokuvamies

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan perjantaisin esille yksi ajankohtainen, pääsääntöisesti kotimainen kappale. Tänään esille nostetaan kotkalainen suomirockyhtye Osola.

Osola on tuore suomenkielistä rockia soittava kotkalainen yhtye. Bändin ensimmäinen tallenne Muukalaisten Legioona –EP julkaistaan digitaalisesti 8. päivä elokuuta.

− Tein biisin kovien pakkasten aikaan talvella 2012. Rämpyttelin akustisella kitaralla rallattelusointukiertoa ja mielessä alkoi soimaan kesäinen sävelmä. Tarinaan on yhdistetty omia ja kavereiden nuoruusvuosien kokemuksia kesäreissuista; vähän fantasialla höystettynä. Poika on ihastunut kaveriporukkaan kuuluvaan tyttöön ja tyttökin vaikuttaa pojasta kiinnostuneelta, mutta kumpikin ujostelee eikä osaa tehdä aloitetta, kertoo yhtyeen biisintekijä ja laulaja Petri Osola.

Bändin musiikki pohjautuu Petri Osolan mies ja kitara -hengessä sävellettyihin kappaleisiin. Yhtyeen käsissä kappaleet taipuvat iskelmää, rockia ja popia risteyttäväksi keitokseksi.

Osolassa vaikuttaa muista kotkalaisista kokoonpanoista, muun muassa Goonista ja Broncasta tuttuja konkareita. Bändin esikois-EP:n on äänittänyt, miksannut ja tuottanut Teemu Aalto.

Perjantaibiisi: Osola − Elokuvamies