Perjantaibiisi: Pimeys – Salaisuus

Pimeys. Kuva: Ilkka Saastamoinen

Soundi.fi:n jokaperjantaisessa Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan esille yksi ajankohtainen kappale. Tänään vuorossa viime vuonna Muut on jo menneet -debyyttinsä julkaissut Pimeys uuden Salaisuus-singlensä kera.

Pimeyden ensimmäinen levy Muut on jo menneet julkaistiin viime vuonna. Albumi vakuutti Soundin Ville Hartikaisen lisäksi monet muutkin kriitikot sekä yleisön.

Yhtye valmistelee parhaillaan toista, syksyllä julkaistavaa toista albumiaan, jonka ensimmäinen single on nyt julki. Kappaleen nimi on Salaisuus.

− Salaisuus sopii Suomen kesään kuin nakutettu: se on kiihkeä ja sopivan lyhyt. Halusimme julkaista vilpittömän positiivisen ja vapautuneen kappaleen, laulaja-kosketinsoittaja Joel Mäkinen kertoo singlestä.

− Ovathan nuo määreet kuvanneet levymme tekoprosessiakin.

Laulaja-kitaristi Pekka Nisu lupailee tulevasta levystä vahvaa kokonaisuutta.

− Albumista tulee elämänmyönteinen ja värikylläinen. Levyllä kuullaan vapautunutta ja kilometrien hiomaa Pimeyttä. On huuliharppua ja urkua. On kitarasooloja ja stemmalaulua. Kaikkea kihelmöivää. Ja tietysti tarinoita, joissa seikkailevat sinä ja minä liikennevaloissa.

Mäkisen, Nisun, basisti Jukkis Virtasen ja rumpali Tuomo Laakson muodostama Pimeys tekee kesällä muutamia keikkoja. Syksyllä bändi lähtee albumin julkaisun myötä kiertueelle.

Perjantaibiisi: Pimeys − Salaisuus