”Pidän näitä esiintymisiä yhden aikakauden päätöksenä” – Lost Society valmistautuu uransa suurimpiin keikkoihin

18.12.2023 16:02

Metalliyhtye Lost Societylla on ollut kiireinen vuosi. Eräs kohokohdista osui loka–marraskuulle, kun bändi kiersi noin viiden viikon ajan ympäri Eurooppaa – osin omin päin, paikoin Sólstafirin sekä Amorphisin kanssa.

– Ei oltu aiemmin soitettu esimerkiksi Kreikassa tai Makedoniassa, mutta vastaanotto oli silti todella lämmin, kertoo laulaja-kitaristi Samy Elbanna.

– Kun rundi loppui, fiilis oli hyvin kaksijakoinen. Toki kotiinkin oli kiva lähteä, mutta toisaalta olisin voinut jatkaa tien päällä vielä viikkokausia!

Juuri nyt Lost Society valmistautuu tähänastisen uransa mittavimpiin headliner-esiintymisiin. Uutta musiikkia taustalla valmisteleva yhtye nimittäin soittaa joulun välipäivinä Tampereen Pakkahuoneella ja Helsingin Kulttuuritalolla.

– Keikoilla käydään läpi yhtyeen historiaa laajalla skaalalla. Pidän itse näitä esiintymisiä jonkinlaisena yhden aikakauden päätöksenä, sanoo Elbanna.

– Onhan tämä hienoa… Kukapa olisi takavuosina uskonut, että ”se jyväskyläläisteinien rässibändi” soittaa jonakin päivänä Helsingin Kulttuuritalolla?

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 11/23.

Lost Society esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla 29.12. ja Tampereen Pakkahuoneella 30.12.

Lisää luettavaa