Pillunmaalaustyöpaja, muuttopalvelu, biisejä tilauksesta – artistit etsivät korona-aikana tuloja sieltä täältä

23.10.2020 10:51

Koronapandemia on tunnetusti ajanut musiikkialan ahtaalle. Kun yleisötapahtumien järjestäminen on vaikeaa tai suorastaan mahdotonta, jää muusikoiden ja alan yritysten tuloista iso osa saamatta. Hallitusta onkin arvosteltu siitä, ettei se ole huomioinut kulttuurialan ahdinkoa riittävästi – toivottavasti tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon koolle kutsuma työryhmä tuo muutosta asiaan. Mukana työryhmässä on Ylen mukaan muun muassa Paula Vesala kulttuuriväkeä edustamassa.

Tukitoimia odotellessa artistit etsivät sivutuloja kuka mistäkin. Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä vilahdellut yllättäviäkin ilmoituksia, joista osa lienee julkaistu ainakin osin huumorimielessä. Kekseliäisyyttä ei musiikkiväeltä ainakaan puutu.

Vai mitä sanotte esimerkiksi Mara Ballsin lanseeraamasta pillunmaalaustyöpajasta? ”Tilaa nyt pikkujouluihisi tahi yhdistyksesi/firmasi/kaveriporukkasi virkistysiltaan vapauttava ja rentouttava pillunmaalaustyöpaja”, kehottaa ”pillujen Picassoksi” itsensä esittelevä rockmuusikko. Kolme tuntia kestävä, punaviinitarjoilun ja rentouttavan taustamusiikin sisältävä työpaja kustantaa 555 euroa. Miehisenkin sukuelimen voi maalata, mikäli siltä tuntuu, Mattila lupaa.

Mattila mainostaa sosiaalisessa mediassa myös muuttopalvelua, ja samalla asialla liikkuu myös Rotten Soundin laulaja Keijo Niinimaa. Kun pakettiautoa ei tarvita keikkareissuilla, voi sitä hyödyntää esimerkiksi muuttohommissa. ”Alueena mieluiten eteläisempi Suomi, mutta kauemmaskin voin lähteä. Kemistäkin saakka on haettu tavaroita”, Niinimaa tiedottaa. Lisätietoa kiinnostuneille löytyy täältä.

Kauko Röyhkä puolestaan on jo pitkään päivitellyt sitä, miten huonosti levymyynnillä nykyään pärjää. Kun koronapandemia vähensi sitten keikkojakin, on veteraanimuusikolla ymmärrettävästi hankalampi tilanne. Niinpä Röyhkä ilmoittaa Facebook-sivullaan, että häneltä voi nyt tilata ikioman Röyhkä-sävellyksen rahaa vastaan.

”Tarvin tilaajan s-postiosoitteen, puolison tai muun rakkaan etunimen, jonka sovitan lauluun. Muuten teksti tulee olemaan runollinen ja positiivinen tyyliin Lauralle tai Laulujen nainen, kyllä te tiedätte. Hinnat ovat 1000 € demo ja 2000 € bändiversio”, Röyhkä ilmoittaa. Myöhemmässä päivityksessä hän ilmoittaa tekevänsä myös tekstejä tilauksesta, yhdet sanoitukset saa 500 eurolla. Mikäs siinä!

Toivotaan nyt, että tilanne alkaisi jossain vaiheessa helpottaa. Muuten alkaa varmasti leppoisankin muusikon pinna olla koetuksella, kun laskupino kasvaa ja kalenteri ammottaa tyhjyyttään.

Lisää luettavaa