Pink Floyd ja David Gilmour poistavat musiikkinsa digitaalisilta alustoilta Venäjällä ja Valko-Venäjällä

11.3.2022 21:42

Legendaarinen Pink Floyd tiedottaa poistavansa osan katalogistaan digitaalisilta musiikkialustoilta Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

”Yhdymme muun maailman toimiin ja tuomitsemme voimakkaasti Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Pink Floydin työt vuodesta 1987 eteenpäin yhdessä David Gilmourin soololevytysten kanssa poistetaan kaikilta digitaalisilta musiikkialustoilta Venäjällä ja Valko-Venäjällä tästä päivästä alkaen” yhtye kirjoittaa.

Alustoilta poistuvat siis ainakin Pink Floydin studioalbumit A Momentary Lapse of Reason (1987), The Division Bell (1994) sekä The Endless River (2014). Samalla lähtevät myös Gilmourin neljä sooloalbumia, joista viimeisin on vuonna 2015 ilmestynyt Rattle That Lock.

Aiemmin tässä kuussa Gilmour osoitti tukensa Ukrainalle Twitterissä.

”Venäjän sotilaat, lopettakaa veljienne tappaminen”, muusikkosuurus kirjoitti. ”Tässä sodassa ei tule olemaan voittajia. Miniäni on ukrainalainen ja lapsenapseni haluavat vierailla kauniissa maassaan ja oppia tuntemaan sen. Lopettakaa tämä ennen kuin kaikki on tuhottu. Putinin täytyy väistyä.”

Myös entinen Pink Floyd -basisti Roger Waters on tuominnut invaasion.

”Putinin hyökkäys Ukrainaan iljettää minua, se on mielestäni rikollinen virhe ja gangsterin tekosia. Tulitauko täytyy saada välittömästi aikaan”, Waters kirjoitti ukrainalaisfanille osoittamassaan avoimessa kirjeessä. ”Teen kaikkeni auttaakseni lopettamaan tämän hirvittävän sodan kotimaassasi, mitä tahansa paitsi heiluttamalla lippua teurastuksen edistämiseksi.”

Soundi osoittaa tukensa Ukrainalle ja tuomitsee Venäjän sotatoimet.
Linkin takaa löytyy lista lahjoituskohteista, jotka auttavat Ukrainan sodan uhreja: https://linktr.ee/apuaukrainaan

Lisää luettavaa