Pitäisikö Rolling Stonesin lopettaa Charlie Wattsin kuoleman myötä? Mick Jagger kommentoi aihetta

7.10.2021 11:42

Kun Charlie Watts kuoli 24. elokuuta, moni ajatteli Rolling Stonesin tulleen pitkän matkansa päähän. Wattsin ryhdikäs ja tunnistettava soittotyyli oli merkittävä osa Rollareiden soundia, ja kun yhtyeen jäsenet alkavat kaikki olla liki kahdeksankymppisiä, nyt voisi olla sopiva sauma päästää vanha sotaratsu eläkkeelle. Vaan kuinka ollakaan, Rollarit pestasivat Wattsin tilalle sessiomieheksi Steve Jordanin ja suuntasivat Yhdysvaltain-kiertueelle.

Mick Jagger kommentoi hiljattain bändinsä tilannetta Apple Music 1 -radioaseman lähetyksessä. Jagger painottaa Rollareissa olevan kysymys sitkeydestä ja vaikeuksien voittamisesta, joten jatkaminen tuntui siksi luontevalta vaihtoehdolta. Haastattelusta uutisoi myös Classic Rock.

”Jotkut sanoivat, että ’Charlie kuoli, teidän ei olisi pitänyt lähteä kiertueelle’. Toiset puolestaan tuumasivat, että ’Rolling Stones on läpi uransa osoittanut sinnikkyyttä vaikeuksien edessä'”, Jagger sanoo.

”Onhan meillä tosiaan ollut ylä- ja alamäkiä – enimmäkseen ensin mainittuja, jos rehellisiä ollaan. Mutta olemme kokeneet myös vastoinkäymisiä, ja tämä oli varmaan yksi suurimmista sellaisista.”

Jagger lisää, ettei esiintyminen tunnu enää samalta ilman Wattsia, mutta bändi uskoo silti tehneensä oikean päätöksen. Myös yleisö näyttää hyväksyneen yhtyeen ratkaisun, Jagger huomauttaa.

”Ensimmäisten muutamien keikkojen jälkeen tämä tuntuu erittäin hyvältä. Olen iloinen, että jatkamme yhä. Tiedän, että Charlie olisi halunnut meidän jatkavan, ja luulen yleisönkin ajattelevan samoin. Siltä se ainakin vaikuttaa”, Jagger sanoo.

”Tietysti kaikki on nyt erilaista ja joillain tavoin surullistakin. Mutta sitä pitää vain mennä hommiin ja rokata, niin tuntee olonsa paremmaksi. Se on hyvin katarttista.”

Rollareilla riittää keikkoja Yhdysvalloissa aina marraskuun loppuun asti. Energisiä setämiehiä kyllä, kun jaksavat painaa.

Lisää luettavaa