Plutonium 74 juhlistaa 20 vuotta täyttävää esikoislevyään – tiedossa erikoiskeikka Helsingissä

9.3.2023 13:25

Niin on kulunut 20 vuotta siitäkin, kun Plutonium 74 julkaisi esikoisalbuminsa Pasilasta Kallioon. Merkkipaalun kunniaksi on luvassa erikoiskeikka , jolla yhtye esittää koko debyyttinsä alusta loppuun sekä vähän muitakin biisejä kaupan päälle. Tapahtuma järjestetään 17. marraskuuta Helsingin Tavastialla.

”Kaksikymmentä vuotta on kulunut siitä, kun saimme valmiiksi esikoisalbumimme. Se työstettiin legendaarisella Harjun nutalla, pääasiassa yöaikaan. Levyn innostunut ja sydämellinen vastaanotto oli aito yllätys. Jälkeenpäin harmitti vain muutama kiireessä tehty ratkaisu, mutta se on ajankuvaa, ja jos teoksesta korjaisi jälkeenpäin ’virheitä’, niin samalla katoaisi jotain tärkeää, en tiedä mitä. Varmaan vilpittömyyttä”, laulaja-kosketinsoittaja Ylermi Rajamaa kertoo tiedotteessa.

”Rumpalimme Ville sai myös minut innostumaan ajatuksesta, että tehdään juhlavuoden kunniaksi keikkoja, joten tervetuloa Plutonium 74:n kanssa nostalgiselle ja riehakkaalle reissulle Bölestä galtseille, fiilistelemään pölyisten bändikämppien ja kasaan teipattujen casioiden syövereistä syntynyttä säteilevää saundia. Riks Raks ja Pox!”

Plutonium 74 tekee juhlavuoden myötä myös festivaalikeikkoja muun muassa Helsingin Sidewaysissa, Turun Kesärauhassa, Tampereen Valtteri- ja Oulun Varjo -festivaaleilla. Tavastian-keikan liput tulevat myyntiin Tiketissä 10. maaliskuuta. Lippujen hintaa ei tiedotteessa mainita, mutta huomennahan se selviää.

Lisää luettavaa