PMMP-dokumentille kerätään yhteisörahoitusta

27.1.2015 23:20

PMMP:n viimeistä kahta vuotta syväluotaava PMMP − Tässä elämä on -dokumenttielokuvan levityskustannusten kattamiseksi käynnistettiin maanantaina joukkorahoituskampanja.

Yhteisörahoituksen tuotolla katetaan muun muassa elokuvan laajemmasta levityksestä aiheutuvat tekijänoikeuskorvaukset, markkinointimateriaalin ja esityskopioiden valmistaminen, elokuvan kääntämisestä ja tekstittämisestä syntyvät kulut, mahdollisten erikoisnäytösten järjestämisestä aiheutuvat kulut sekä elokuvan extramateriaalin valmiiksisaattaminen.

− Vastikkeena tukijoille on tarjolla harvinaisia PMMP-fanituotteita ja sekä elokuvan nettikatseluoikeus Video On Demand -palvelussa, yhteisörahoitussivulla kerrotaan.

Rahoituskampanja päättyy 8. maaliskuuta.

PMMP-yhtye teki lopettamispäätöksen toukokuussa 2013. Arto Tuohimaan ohjaama PMMP − Tässä elämä on -elokuva seuraa yhtyeen viimeistä kahta vuotta ja arkea niin kiertueella, studiossa kuin treenikämpälläkin.

Elokuvassa pääsevät ääneen myös vähemmän julkisuudessa esillä olleet yhtyeen jäsenet. Dokumentti on tehty käytännössä kokonaan pienen tekijäjoukon talkootyönä. Ainoa tähän mennessä elokuvaan saatu rahoitus on Musiikin Edistämissäätiöltä saatu 4 000 euroa, joka kattaa noin 75 prosenttia elokuvan tekijänoikeuskustannuksista pohjoismaisen festivaalilevityksen osalta. Tuotanto on muuten hoidettu omakustanteisesti.

Elokuvalle on tähän mennessä sovittu kaksi esitystä tänään tiistaina Helsingissä käynnistyneen Docpoint-festivaalin yhteyteen. Muita esityksiä ei ole toistaiseksi tiedossa.

(Kuva: Ville Juurikkala)

Lisää luettavaa