Poikkeustila pakotti helsinkiläisen äärimetallifestivaalin erikoiseen ratkaisuun – ”Näillä toimilla saamme kulut hallintaan ja turvattua festivaalin jatkon”

Helsinki Death Fest vedetään tänä vuonna läpi pelkästään kotimaisin voimin.
5.5.2020 14:22

Koska hallituksen linjaus yli 500 hengen yleisötapahtumien kieltämisestä päättyy näillä näkymin heinäkuun lopussa, on esimerkiksi 21.-22. elokuuta Helsingin Tiivistämöllä järjestettävä Helsinki Death Fest edelleen vireillä. Järjestäjät ovat tosin joutuneet tekemään poikkeuksellisen ratkaisun ja äärimetallitapahtuma tullaan tänä vuonna vetämään läpi pelkästään kotimaisin voimin. Tälle vuodelle kiinnitetyt ulkomaalaisartistit – kuten jenkkiläiset Exhumed ja Gatecreeper sekä saksalainen Carnal Tomb – on joko siirretty ensi vuoteen tai peruttu kokonaan.

”Pyrimme tuomaan kaikki tälle vuodelle sovitut ulkomaiset artistit ensi vuodelle. Tämä siis sen takia, että perumisen uhka on edelleen suuri ja näillä toimilla saamme kulut hallintaan ja turvattua festivaalin jatkon. Korvaajista ilmoitetaan myöhemmin, mutta sanotaan sen verran, että kerran Steelfestiäkään ei ole tänä vuonna, niin solidaarisuuden nimissä otetaan pari black metal -bändiä mukaan. Poikkeustila, poikkeusratkaisut”, järjestäjät tiedottavat.

Lisää luettavaa