Pojat puumiekoin neitoa pelastamassa – Ensinäytössä Joosuan Kolme siskoa -video

Joosualla on selvästi hyvä meininki. Alkuvuodesta ilmestynyt debyytti sai hyvän vastaanoton (Soundissa neljä tähteä) ja radiossakin yhtyeen singlejä on kuultu. YleX:n Himotuimmat-listan kärjessä keikuttiin 11 viikkoa.

Nyt on vuorossa debyytin kolmas single, todella mainiosti helkkyvä popbiisi Kolme siskoa.

– Kolme siskoa sävellettiin vuoden 2014 alussa ja pyrimme tekemään siitä hieman perinteisemmän suomirock-veisun 70-luvun viboilla studiossa, Joosuan laulaja-kitaristi-biisintekijä Olli Somero kuvailee.

Biisi on saanut ympärilleen myös ihastuttavan videon, jossa pojat pelastavat neitoa ahdingosta puumiekoin varustettuina. Huonostihan siinä käy.

Videon ohjaaja Tuukka Virtanen taustoittaa:

– Kun Olli kertoi haluavansa tehdä videon kesäisestä koskiseikkailusta, jossa bändi pelastaa neidon puumiekkojen kanssa, olin heti mukana. Minulle onkin tärkeää, että videoissa on tarina, joka etenee koko ajan. Tarinoissa on kuitenkin tärkeää myös monimerkityksellisyys, joka on läsnä myös Joosuan musiikissa. Videon ei kuulu orjallisesti seurata ääntä, eikä sen kuulu olla suora tulkinta laulun sanoista. Katsojalle pitää jättää varaa tehdä omia tulkintojaan. 

Joosua keikkailee ahkerasti tähän tapaan:

5.6. Helsinki, Pressa
6.6. Rauma, Klustermus
13.6. Pori, Yyterin Kesätanhut
17.7. Uusikaupunki, Karjurock
18.7. Joensuu, Ilosaarirock
23.7. Kuopio, Henry’s Pub
24.7. Rauma, Mustan Pitsin Yö
31.7. Pori, Porispere
1.8. Pori, Carlings *in-store*
1.8. Vesilahti, Kurki Festivaali
7.8. Tampere, Yo-talo
15.8. Harjavalta, Night Factory – ulkolava