Pomon lumo on ehtymätön: fanit jonottavat yökaupalla viettääkseen 30 sekuntia Bruce Springsteenin kanssa tämän kirjakiertueella

Bruce Springsteenin maratonkeikat ovat tunnetusti melkoista tunteiden vuoristorataa ja miehen tuotanto on säväyttänyt kuuntelijoitaan lukemattomin eri tavoin pitkälti jo viidettä vuosikymmenettä. Kenties vaikuttavinta rock-legendan vetovoimassa on kuitenkin tapa, jolla mies onnistuu koskettamaan faniensa sieluja poikkeuksellisella tavalla myös areenoiden ja levysoitinten ulkopuolella. Tästä toimikoon todisteena artistin tuore kirjakiertue, jolla Pomo markkinoi uutta Born to Run -elämäkertaansa.

Los Angelesin Barnes & Noble -kirjakaupassa kuluvan viikon maanantaina pistäytyneen Springsteenin vierailu sai innokkaimmat ihailijat yöpymään jalkakäytävällä edellisestä lauantaista lähtien, vain päästäkseen kiittämään miestä kaikesta, mitä hän on musiikillaan vuosien varrella saanut aikaan. Pitkäjänteinen jonotus hyvien paikkojen varmistamiseksi ei varmastikaan mennyt hukkaan, sillä paikalle saapui lopulta n. 1100 fania esikuvaansa tervehtimään.

Billboard kertoo muun muassa Aliceann ja Rachel Grusin odotelleen 40 tuntia ulkosalla päästäkseen yhteiskuvaan Springsteenin kanssa. Puolisen minuuttia idolinsa kanssa aikaa viettänyt Rachel liikuttui kyyneliin kokemusta julkaisulle kuvaillessaan: ”Sanoin ’Kiitos. Rakastan sinua’, ja hän vastasi ’Ole hyvä’. Hän oli aivan mahtava.”

Tätä lausuntoa ei tarvinne kyseenalaistaa.