Procol Harum -yhtyeen sanoittaja Keith Reid, 76, on kuollut

Muun muassa A Whiter Shade Of Pale -ikivihreän lyriikat olivat Reidin käsialaa.
30.3.2023 13:36

Brittiläinen lyyrikko ja lauluntekijä Keith Reid, joka toimi Procol Harum -yhtyeen pääasiallisena sanoittajana, on kuollut 76-vuotiaana. Suru-uutisesta kerrottiin yhtyeen Facebook-sivuilla.

Procol Harum sai alkunsa, kun Reid tapasi laulaja-pianisti Gary Brookerin. Koska kaksikko ei ollut löytänyt kiinnostuneita artisteja esittämään heidän tuotantoaan, päättivät he yhdistää voimansa ja perustaa bändin esittämään Brookerin säveltämiä ja Reidin sanoittamia kappaleita. Yhtyeen ensimmäinen singlejulkaisu A Whiter Shade Of Pale nousi suureksi hitiksi ja se on tänäkin päivänä yhtyeen tunnetuin kappale. Vuosina 1967–1977 ja uudelleen 1991–2022 aktiivisena toimineen bändin kokoonpano muuttui jatkuvasti, mutta Reid (joka laskettiin viralliseksi jäseneksi, vaikkei esiintynytkään keikoilla) ja Brooker pysyivät mukana alusta loppuun. Brooker menehtyi helmikuussa 2022.

Reid teki sanoituksia myös muille artisteille. Reidin käsialaa olivat muun muassa ranskalainen Michel Polnareffin You’ll Be On My Mind ja Time Will Tell vuodelta 1966 sekä John Farnhamin vuoden 1986 hitti You’re The Voice. Reidillä oli myös The Keith Reid Project, jossa vaihtuvat artistit esittivät hänen tekemiään kappaleita. Keith Reid Project julkaisi kaksi levyä (The Common Thread, 2008 ja In My Head, 2019), joilla lauloivat muun muassa John Waite, Maya Saxell, Steve Booker ja Southside Johnny.

Lisää luettavaa