Procol Harumin laulaja ja perustajajäsen Gary Brooker on kuollut

Brooker nukkui pois 76-vuotiaana.
22.2.2022 19:29

Brittiläisen Procol Harum -yhtyeen perustajajäsen, laulaja ja pianisti Gary Brooker nukkui pois lauantaina 19. helmikuuta 76-vuotiaana. Suru-uutinen vahvistettiin yhtyeen some-kanavissa. Brookerilla oli diagnosoitu syöpä.

Brooker oli perustamassa progressiivista rockia soittanut Procol Harumia vuonna 1967 ja pysyi useista kokoonpanomuutoksista huolimatta aina bändin mukana viimeisiin päiviinsä saakka. Brooker oli yksi A Whiter Shade Of Pale -menestyssinglen kirjoittajista yhdessä Keith Reidin ja Matthew Fisherin kanssa.

Brooker oli myös mukana Procol Harumia edeltäneessä The Paramounts -yhtyeessä, jota muun muassa The Rolling Stones suuresti fanitti. Procol Harumin lisäksi ja ohessa hän teki yhteistyötä muun muassa Eric Claptonin, Bill Wymanin, Ringo Starrin, Paul McCartneyn ja George Harrisonin kanssa. Brooker julkaisi urallaan myös kolme sooloalbumia: No More Fear Of Flying (1979), Lead Me To The Water (1982) ja Echoes In The Night (1985). Hän myös näytteli ja lauloi vuoden 1996 Evita-musikaalin filmatisoinnissa, jonka pääosassa nähtiin Madonna.

 

Lisää luettavaa