Puistoblues julkisti ensimmäiset kiinnityksensä: yhdysvaltalaista bluesia ja suomalainen 22-Pistepirkko

22-Pistepirkko

Mitäs ensi kesän Puistoblues on syönyt? Nyt saadaan ensimmäisiä tietoja tästä asiasta. Järvenpään maineikas musiikkitapahtuma julkisti ensimmäiset esiintyjätietonsa, ja tarjolla on muutama kotimainen ja yksi ulkomainen nimi.

Kotimaista osastoa edustavat wanha kunnon 22-Pistepirkko sekä instrumentaalikokoonpano Husband. Jos viimeksi mainitun yhtyeen nimi ei soita kelloja, niin bändin muusikot ovat varmaan tutumpia: orkesterin vakiokokoonpanossa soittavat Marzi Nyman, Anssi Nykänen, Varre Vartiainen ja Harri Rantanen. Puistobluesissa Husbandia vahvistavat vielä Lenni-Kalle Taipale, Jukka Eskola, William Suvanne sekä solistit Veeti Kallio ja Jonna Geagea.

Yhdysvalloista Puistobluesiin on rekrytoitu bluestähti Lance Lopez, joka jatkaa Stevie Ray Vaughanin perinnettä ja jonka taidot muun muassa Billy Gibbons on pannut merkille. Lopezin ensimmäinen albumi julkaistiin vuonna 1998, ja kaikkiaan mies on tehnyt kuusi levyä.

Bluesklubeissa on ohjelmaa 24.–28. kesäkuuta. Järvenpään kävelykatu Janne muuttuu jälleen 24.–26. kesäkuuta ”Blueskaduksi”. Luvassa on monenlaista ohjelmaa kaikenikäisille, kuten lapsille tarkoitettu Kakarablues-tapahtuma.

Puistobluesin liput ovat myynnissä Lippupisteessä alkaen hintaan 59 euroa. Tapahtuma on järjestetty Järvenpäässä yhtäjaksoisesti vuodesta 1978.