Pyllytys kunniaan! Punkfolk-yhtye Slack Bird muistuttaa wanhasta suomalaisesta perinteestä

Twerkkausta? Pyh! Puhutaan mieluummin ihan vain pyllyttämisestä. Punkfolk-orkesteri Slack Bird julkaisi juuri uuden videon, jolla tehdään kunniaa tällaiselle muinaiselle suomalaiselle perinteelle. Katso spektaakkeli alempaa.

”Entisaikaan Suomessa uskottiin, että kaikilla elävillä olennoilla on sisäinen voima, väki. Kaikista voimakkain väki oli naisella, varsinkin vanhemmilla synnyttäneillä naisilla. Naisen väki kumpusi sukupuolielimistä, ja se oli niin kutsuttu vitun väki. Se oli niin mahtava voima, että sillä pystyi karkottamaan uhkia kuten petoja, varsinkin karhuja, pois esimerkiksi karjan kimpusta. Käytännössä jos karhu tuli vastaan, piti vetää hame korviin ja pyllistää karhulle näyttäen koko alaosasto”, Slack Birdin laulaja ja lauluntekijä Dave Klas selittää tiedotteessa.

”Tätä kutsuttiin pyllyttämiseksi. Nämä pyllyttäjät olivat ihan ammattikunta ja heille maksettiin, jotta he tulisivat pyllyttämään pellonlaidalle joka ilmansuuntaan. Tästä ei ole edes kovin kauan aikaa, ja vieläkin jossain Karjalassa elää vanhoja mummoja, jotka ovat joskus pyllyttäneet.”

Pyllytä peto -biisin videon on ohjannut Onni Tappola. Pyllyttämisestä vastaavat esiintyjät Johanna ”Jorma” Kinanen sekä twerkkaajat Awa Sowe, Alexandra Ässä ja Assia.