Radioheadin edustaja plagiointitapauksesta: Lana Del Reyn väite oikeustoimista ei pidä paikkaansa – ”Olemme käyneet keskusteluja”

Edustajan mukaan yhtye ei ole missään vaiheessa vaatinut täysiä oikeuksia Lana Del Reyn kappaleeseen.
11.1.2018 12:59

Uutisoimme hiljattain Lana Del Reyn kertoneen Radiohead-yhtyeen nostaneen tätä vastaan kanteen ja syyttävän artistia plagioinnista. Del Rey väitti Twitterissä yhtyeen vaatineen itselleen täysiä tekijänoikeus- ja julkaisukorvauksia tämän Get Free -kappaleesta, koska se muistuttaa liikaa brittiyhtyeen Creep-hittiä vuodelta 1992. Del Rey kommentoi tapausta myöhemmin myös konsertissaan Denverissä.

– Riippumatta siitä, mitä oikeussalissa tapahtuu, se tunne, jonka kirjoitin tähän tiettyyn kappaleeseen, joka on minun henkilökohtainen manifestini… Tulen kamppailemaan niiden tunteiden puolesta, vaikka kappale ei olisikaan mukana levyn tulevilla painoksilla, Del Rey totesi.

Radioheadia edustava Warner/Chappell on kuitenkin nyt julkaissut aiheesta oman tiedotteensa, jonka mukaan mitään oikeusjuttua ei ole vireillä. Asiasta uutisoi Rolling Stone -lehti.

– Radioheadin musiikin julkaisijana voin vahvistaa, että olemme käyneet keskusteluja asiasta Lana Del Reyn edustajien kanssa viime elokuusta saakka. On selvää, että Get Free -kappaleen säkeistöt käyttävät samoja elementtejä kuin Creep ja olemme pyytäneet, että Creep-kappaleen tekijät huomioitaisiin reiluuden nimissä, yhtyeen edustaja tiedottaa.

– Tehtäköön nyt selväksi, ettei mitään kannetta ole nostettu eikä Radiohead ole missään vaiheessa todennut ”hyväksyvänsä ainoastaan 100 prosenttia” Get Freen oikeuksista.

Lana Del Rey tai hänen edustajansa eivät ole toistaiseksi kommentoineet asiaa ja Radioheadin edustajan lausuntoa.

Lisää luettavaa