Rammsteinin uusi video herättää paheksuntaa jo ennen julkaisuaan – ”Bändi on ylittänyt rajan”

Holokaustikuvaston käyttäminen oli liikaa.

Rammstein julkaisi aiemmin kuluneella viikolla teaser-pätkän ilmeisesti aivan näillä näppäimillä ilmestyvästä uudesta singlestään sekä kappaleeseen tehdystä musiikkivideosta. Ronskeista ja kohahduttavista videoistaan tunnettu saksalaisyhtye on onnistunut jälleen aiheuttamaan pahennusta ja närästystä jo ennen kuin koko video on edes julkaistu.

Teaser on suututtanut muun muassa saksalaisen juutalaisyhteisön entisen puheenjohtajan Charlotte Knoblochin, joka on Bild-lehden mukaan huolissaan videon holokaustikuvaston vuoksi. Saksan hallituksen nimittämä, juutalaisvihamielistä toimintaa valvova ja kitkevä asiamies Felix Klein puolestaan sanoo videon olevan ”taiteellisen vapauden mautonta hyväksikäyttöä”.

”Bändi on ylittänyt rajan tällä videollaan. Holokaustin välineellistäminen ja trivialisointi, joita näissä kuvissa nähdään, on vastuutonta”, Knobloch toteaa.

Rammstein ei ole toistaiseksi ainakaan reagoinut näihin kommentteihin. Nähtäväksi jää, millainen kohu nousee, kun video lopulta julkaistaan kokonaisuudessaan.